Recap

Sponsorbrevskargardscup.se

Invigningyoutube.com

Inledningstal till finalspelyoutube.com

Aftermovieyoutube.com

Artikel i tidningennorrteljetidning.se


Årets skärgårdscup

Cupen spelas i år på Tyvöängen. Båtar förtöjs lämpligast vid Gårdsbryggan inne i viken men det går även bra att lägga sig vid Ångbåtsbryggan. OBS! Lördagen 25/7 får det inte ligga båtar vid Ångbåtsbryggan efter kl 17 pga att Blidösund kommer.

Cupkiosken kommer att vara ordentligt fylld med grillade hamburgare, korv, kaffe, bullar, dricka, smörgåsar mm.

LOTTERIER med mycket priser, LOPPIS, LEKAR för barnen och fina BAD.

Domarna

Klas Lindqvist, Erik Lindqvist och Linus Svedbjörk. Samtliga domare har deltagit tidigare år.


Skärgårdscupens historia

Det som 1976 i all enkelhet började med en match mellan öborna på Tjockö och folket i Räfsnäs förenar idag många skärgårdsbor och stadsbor, ca 700 personer är på något sätt inblandade i denna prestigeladdade och lekfulla turnering. Här träffas semesterfirare under tre dagar och spelar fotboll, äter strömming och dricker pilsner.

Tyvös laguppställning 1978.

Fotbollslagen mixas med fastboende och sommargäster. Spelreglerna kräver minst två tjejer och en som är över fyrtio år i varje lag.
Högst en aktiv fotbollsspelare får lagen ha med sig och tre frisparkar ger straff, allt för att bibehålla det lekfulla i cupen. Och har man en gång varit med kommer man förr eller senare tillbaka.

Lagen Räfsnäs, Gräddö, Tyvö, Gisslingö, Enskär, Tjockö och Vätö turas inte bara om att vinna, utan också om att arrangera turneringen. I sommar har turen att vara värd kommit till Tyvö.

Lagtröjorna hänger på tork.

Den avslutande festen är förstås också något många ser framemot. Då dammas Tyvös gamla dans-paviljong av och det blir prisutdelning, middag, allsång och levande musik som ska underhålla de cirka 300 gästerna.

Ingvar Danneker vid mikrofonen.

Tyvö FK bildades 1978 av Ingvar Danneker, Krister Åslin och Olle De Verdier. Den bästa placeringen var året 1985, då vann vi cupen med 5 -3 i Räfsnäs mot Tjockö på straffar. Sedan dröjde det ända till 2003 innan Tyvö tog hem cupen igen, men då gjorde vi det med besked för det blev två år i rad, alltså även 2004.

Tyvö har varit arrangör för cupen fem gånger genom åren, 1980, 1987 och 1994, 2001 och 2008.
2001, var det både 25-årsjubileum och Tyvös tur att arrangera cupen. Som vanligt, de sista helgerna i juli var det premiärspel på hemmaplan "Tyvöängen". År 2015 är det återigen dags för arrangemanget av cupen och spel på vår äng.

 

Regler

 • Åttamannalag - 7 utespelare + 1 målvakt.
 • Minst 2 kvinnliga spelare på plan.
 • Minimiålder 15 år.
 • Minst en spelare 40+ på plan.
 • Max en aktiv/licensierad spelare på plan.
 • Speltid 2 x 20 minuter i gruppspelet.
 • Match om tredje pris spelas 2 x 20 minuter.
 • Finalen spelas 2x30 min. Vid oavgjort gäller förlängning 2 x 10 min.
  Är resultatet oavgjort efter förlängning följer straffläggning.
  5 straffar varav 2 skall läggas av en tjej. Lika efter 5 straffar innebär 1 straff i taget tills matchen är avgjord. Fritt val av straffläggare.
 • Seger ger 2 poäng och oavgjort ger 1 poäng. Om två lag hamnar på samma poäng gäller i första hand målskillnad, är målskillnaden densamma så gäller flest antal gjorda mål och därefter inbördes möte.
 • Målvakten får endast kasta ut bollen men tillåtet att kasta över hela planen.
 • Dobbskor är ej tillåtet. Benskydd rekommenderas!
 • Samtliga frisparkar och straffar läggs av kvinnlig spelare. Inbyte är ej tillåtet.
 • Tre frisparkar ger straff.

 

Glöm inte
fotbollsfesten!

Kvällen den 1 augusti

Allt du behöver veta